Retreat

Location

Date

May, 2023

Info Number

+385 99 631 4930

Duration

7 days

Days
Hours
Minutes
Seconds

Feng Shui – vještina usklađivanja ljudi, prostora i prirode

Feng shui is a gentle reminder that both our body and spirit have needs - to be supported by space, surrounded by harmony and the elements of nature that we are made of, and that we like to feel inner harmony.

Domovi modernih ljudi često su uređeni prema ukusu urednika modnih časopisa – i mnogi osjećaju da im nešto nedostaje. Kao da smo zaboravili da nije važno samo kako dom izgleda – već i da li nas njeguje udobnošću, životnom energijom, harmonijom boja, oblika i tekstura te elementima same prirode.

Feng shui nježno podsjeća da i naše tijelo i duh imaju potrebe – biti podržani prostorom, okruženi harmonijom i elementima prirode od kojih smo sačinjeni, te da volimo osjećati unutarnju harmoniju.

Praksa feng shuija podsjeća nas na važne aspekte naših života i da sve što nam je važno mora imati posebno mjesto u našem prostoru. Feng shui dijeli naš dom na područja ljubavi, obitelji, uspjeha, zdravlja, blagostanja, rasta, životnih avantura i prijateljstva.

Ova materijalizirana područja čine prostor duhovnim iskustvom koje nas podsjeća na sve što nam je važno. Njegovanjem harmonije u svakom području, neizravno njegujemo ova važna područja naših života.

Ono što je meditacija našem unutarnjem domu, feng shui je našem vanjskom domu, prostoru koji nas okružuje.

Kako bismo počeli živjeti svoje živote na dublji način, možemo očistiti dio stana koji čuva bolna sjećanja u grču nereda; ili urediti neki dio stana s lijepim biljkama, kristalima ili prekrasnom bojom.

Međutim, feng shui nije samo trivijalno slaganje objekata u prostoru kako se često pojednostavljuje – u pozadini je holistička praksa koju nam predstavlja Lea Gobo, divna, topla i razumna osoba koja pomaže ljudima uskladiti svoj dom s ovom vještinom.

Zato volimo ovu drevnu praksu. Također nas podsjeća da je prostor proces koji se odvija paralelno s univerzumom, mijenja se i prati nas kroz sve cikluse i faze života.

Feng shui je jezik ljubavi i nježnosti prema prostoru, koji nam pomaže ostvariti intimniji odnos s prirodom, energijom oko nas, prostorom oko nas i ljudima s kojima ga dijelimo, kao i sa samima sobom.

Za više informacija pratite @lea.gobo i ako vas zanima feng shui, slobodno stupite u kontakt s njom s potpunim povjerenjem.

Share Post:

More From
The Blog