Retreat

Location

Date

May, 2023

Info Number

+385 99 631 4930

Duration

7 days

Days
Hours
Minutes
Seconds

Harmonija u uzorcima: Kako pravilno odabrati Feng Shui uzorke za skladan dom

U skladu s principima Feng Shuija, energija koja nas okružuje ima izniman utjecaj na naše emocionalno i fizičko blagostanje.

U skladu s principima Feng Shuija, energija koja nas okružuje ima izniman utjecaj na naše emocionalno i fizičko blagostanje.

Jedan od ključnih elemenata u stvaranju skladnog okruženja su uzorci koji se koriste u uređenju doma. Uzorci nam pružaju priliku da izrazimo našu individualnost i unesemo inspiraciju, toplinu i praktičnost u naše životne prostorije. No, važno je imati na umu da je također bitno gdje i kako postavljamo određenu simboliku u našem domu. U ovom članku istražujemo kako odabrati i primijeniti uzorke u skladu s Feng Shuijem, uz naglasak na pravilno postavljanje simbolike u različitim poljima našeg doma.

Kako pravilno odabrati Feng Shui uzorke za skladan dom

Dnevni Boravak – Srce našeg doma

Dnevni boravak je srce našeg doma, mjesto gdje se okupljamo s obitelji i prijateljima. Kako bismo unijeli toplinu i energiju u ovaj prostor, preporučuje se korištenje uzoraka s dinamičnim geometrijskim oblicima. Možete odabrati tepihe, jastučnice ili zavjese s motivima koji simboliziraju kretanje, poput valova ili krivulja. Ovi uzorci potiču protok energije i stvaraju osjećaj vitalnosti u prostoru. Također, možete koristiti boje poput crvene, narančaste i žute koje su povezane s vatrenom energijom koja potiče druženje i aktivnost. Uzorci u dnevnom boravku trebaju biti dovoljno živahni i inspirativni kako bi oživjeli prostor, ali ne smiju biti prenapadni kako ne bi izazvali prekomjernu stimulaciju.

Foto: iStock

Ukrasni jastuci COCO maison Prima interijeri 

Spavaća soba – Miran san i harmonija

Spavaća soba je mjesto gdje bismo trebali pronaći mir i opuštanje. U ovom polju doma preporučuje se izbjegavanje uzoraka koji su previše aktivni ili stimulirajući, poput uzoraka cvijeća ili valova. Umjesto toga, odaberite umirujuće uzorke s blagim linijama ili diskretnim geometrijskim oblicima. Neutralne boje poput pastelno plave ili roze, zelene ili bež, stvaraju miran ambijent i potiču dobar san. Uključite simbole koji predstavljaju ljubav, partnerstvo i harmoniju. To mogu biti parovi figura, ukrasnih predmeta, svijeća ili slika koje simboliziraju sretan i uravnotežen odnos. Dodatno, u spavaćoj sobi je važno održavati red i organizaciju kako bi se osigurao miran i opuštajući prostor.

Ukrasni svijećnjaci COCO maison Prima interijeri 

Radna soba – Kreativnost i produktivnost

Radna soba je mjesto gdje se obavljaju poslovne aktivnosti i potiče kreativnost. Ovdje je važno odabrati uzorke koji potiču produktivnost, ali istovremeno ne preopterećuju um. Uzorci s jasnim i oštrim linijama, poput geometrijskih uzoraka i šahovske ploče, mogu potaknuti koncentraciju i fokus. Dodatno, možete koristiti uzorke koji simboliziraju rast i napredak, kao što su stabla ili stepenice, kako biste inspirirali postizanje ciljeva. Koristite boje poput zelene, plave i smeđe koje su povezane s prirodom i harmonijom. Uzorci u radnoj sobi trebaju biti poticajni i osnažujući, ali ne smiju biti previše uznemirujući, kako ne bi ometali koncentraciju i produktivnost.

Foto: iStock

Kupaonica – Svježina i čistoća

Kupaonica je mjesto gdje bismo trebali osjetiti osvježenje i čistoću. U ovom prostoru, izbjegavajte dodatnu vodu, poput slika valova ili fontana ili plave boje jer već imamo dovoljno vode u ovom polju doma. Umjesto toga, odaberite uzorke koji simboliziraju svježinu i čistoću, poput cvjetnih motiva ili abstraktnih oblika koji asociraju na svjetlost i zrak. Korištenje svijetlih boja poput bijele, boje pijeska ili zelene, zajedno s prozračnim uzorcima, doprinose stvaranju osvježavajućeg i pročišćavajućeg okruženja. Dodavanje biljaka u kupaonicu može donijeti element prirode i osigurati svježi zrak u prostoru.

Blagavaonica – Obiteljska povezanost

Blagovaonica je mjesto gdje obitelj zajedno uživa u obrocima i razgovorima. U ovom polju doma preporučuje se odabrati uzorke koji simboliziraju obilje, ravnotežu i povezanost. Možete koristiti uzorke voća, povrća ili biljaka kako biste potaknuli energiju obilja i vitalnosti. Uzorci s geometrijskim oblicima ili šarama koje podsjećaju na križanje puteva i mreže potiču socijalnu interakciju i povezanost unutar obitelji. Također je važno osigurati da stol i prostor za blagovanje budu uredni i dovoljno veliki kako bi se potaknula ugodna atmosfera, uživanje u obrocima i međusobna komunikacija.

Foto: iStock

Uzorci u Feng Shuiju igraju važnu ulogu u stvaranju skladnog i harmoničnog okruženja u našem domu. Pravilnim odabirom uzoraka i njihovim pravilnim postavljanjem u određenim poljima možemo unijeti inspiraciju, toplinu i praktičnost u našu svakodnevnicu. Svaki dom ima svoju jedinstvenu energiju i važno je primijeniti individualan pristup prilikom odabira uzoraka u skladu s Feng Shuijem. Razumijevanje ciljeva i namjere vlasnika doma te analiza energetskog stanja doma ključni su faktori za pravilnu primjenu Feng Shui principa

Za dodatne informacije o primjeni Feng Shuija u vašem domu, kao i personalizirane savjete i smjernice, posjetite moje društvene mreže. Slijedite me na na InstagramuFacebooku “Lea Gobo Feng Shui & Healing” kako biste saznali više o tome kako stvoriti skladno i inspirativno okruženje u vašem domu. Veselim se dijeljenju znanja s vama i pružanju podrške u stvaranju prostora koji vam donosi radost i ispunjenje.

S ljubavlju,

Share Post:

More From
The Blog