Retreat

Location

Date

May, 2023

Info Number

+385 99 631 4930

Duration

7 days

Days
Hours
Minutes
Seconds

Feng shui uređenje za dječje sobe

Svaki roditelj želi da mu dijete raste sretno, zdravo, radosno i zadovoljno. Pazimo na njihovu hranu, pomno biramo aktivnosti i s veseljem ih vodimo na lijepa mjesta za igru. Ali ne smijemo zaboraviti djetetovu sobu – prostor u kojem dijete provodi puno vremena.

Svaki roditelj želi da mu dijete raste sretno, zdravo, radosno i zadovoljno. Pazimo na njihovu hranu, pomno biramo aktivnosti i s veseljem ih vodimo na lijepa mjesta za igru. Ali ne smijemo zaboraviti djetetovu sobu – prostor u kojem dijete provodi puno vremena.

Uređenje dječje sobe ne samo da utječe na trenutačno stanje djeteta nego i sudjeluje u djetetovom razvoju, stvarajući sliku o tome kakav je svijet – lijep, ružan, siguran ili nesiguran.

Feng shui uređenje dječje sobe

Okolina snažno utječe na raspoloženje, a raspored namještaja, boja i oblika u prostoru utječe na qi energiju u prostoru. Dobro uređen i uredan prostor pomaže školarcima u koncentraciji, a lijep ambijent stvara osjećaj mira i sigurnosti pa djeca lakše zaspu i bolje spavaju.

Djetetu je potrebna podrška prostora, a posebno im je važan osjećaj sigurnosti. Zato odaberite drveni krevet s uzglavljem koje dijete podržava i štiti, a za namještaj, posteljinu i dekoracije odaberite ugodne prirodne materijale kad god je to moguće.

Oštri rubovi nisu dobri za djecu – osim što se djeca mogu povrijediti, oštri rubovi negativno utječu na qi energiju dječje sobe. Zato odaberite namještaj i dekoracije zaobljenih rubova koji stvaraju protočnu i meku energiju i tako dodatno pridonose osjećaju spokoja i zadovoljstva.

Boje mira i spokoja za dječju sobu prema feng shuiju

Dijete u svojoj sobi spava, odmara se, igra se i uči – zato je važno da bojama i dekoracijama stvorimo ambijent mira i uravnoteženosti kako dijete ne bi bilo agitirano i nemirno.

Najbolje boje za dječju sobu su kombinacija boje lavande ili pastelnih tonova i bijele. Dobro je i dodati inspirativne i pozitivne motive koji ulijevaju sigurnost i ljepotu – slike sretnih obiteljskih trenutaka, lijepe umjetničke slike dječjih motiva, kvalitetne igračke od drveta i drugih prirodnih materijala.

Pazite da ispod kreveta ne bude gomilanja stvari kako ne bi blokirale protok energije. Djetetova soba treba biti slobodna od viškova kako bi se dijete koncentriralo na jednu stvar i tako njegovalo svoju pažnju i sposobnost posvećivanja. Previše svega trga pažnju i sprečava mirnu i spokojnu igru.

Dopustite prazan prostor na policama koji potiče protok qi energije i stvara u djetetu osjećaj prostranosti i slobode.

Redovito čistite sobu od viškova, potrganih igrački, stvari koje je dijete preraslo ili mu više ne pričinjavaju zadovoljstvo kako biste uvijek držali prostor otvoren za rast, nova iskustva i svježu qi energiju.

Osvjetljenje dječje sobe prema feng shuiju

Dječju sobu dobro je smjestiti na istočnu ili jugoistočnu stranu kako bi kroz prozore ulazilo što više sunčeve svjetlost koja unosi svježu qi energiju. Sunce hrani djetetovo dobro raspoloženje i dobrobit, unosi radost i optimizam, a znamo i da je vitamin D neizostavan za zdrav rast i imunitet.

Zato raširite zastore i otvorite prozore kad god je to moguće.

Feng shui nas uči i da su istok i jugoistok u skladu s elementom drveta, simbolom rasta i razvoja. Zato je dobro da su djeca izložena toj strani svijeta – kako bi uz potporu elementa drveta rasla zdrava, radosna i puna životne energije.

Umjetno svjetlo oblikuje atmosferu sobe – može kreirati blago i njegujuće ozračje, ali i stvoriti nervozu i nemir. Zato je jako važno odabrati lampe koje pružaju ugodno i toplo svjetlo i kojima se može prilagoditi nivo svjetline. Snažni reflektori, veliki lusteri ili blješave sijalice nisu primjerene za dječju sobu.

Ambijenatalno svjetlo pripremit će dijete za miran i spokojan san i umiriti ga.

S ljubavlju i pažnjom uređena i održavana dječja soba pomoći će djetetu da se osjeća sigurno, zaštićeno, voljeno i mirno.

Zato posvetite vrijeme djetetovoj sobi – ono što ga okružuje ujedno i oblikuje njegov unutarnji svijet.

Ako u tome trebate podršku – javite se! Možete me pronaći na web stranici www.leagobo.com, na InstagramFacebook i LinkedIn. Primjenom drevne vještine feng shuija pomažem ljudima uskladiti prostor s njihovim potrebama, željama i poboljšanjem protoka vratiti im vitalnost, radost i lakoću življenja.

S ljubavlju,

Lea Gobo

Share Post:

More From
The Blog