Retreat

Location

Date

May, 2023

Info Number

+385 99 631 4930

Duration

7 days

Days
Hours
Minutes
Seconds

Feng shui vašeg ljetovanja – kako hotelske sobe, apartmane i vikendice učiniti još boljim mjestima za odmor

Jeste li se ikad osjećali loše u apartmanu ili hotelskoj sobi? Dugo ste planirali svoje putovanje, nadajući se napuniti baterije – ali na kraju ste se osjećali iscrpljeno, nervozno ili nezadovoljno? Možda vam je bilo nelagodno zaspati ili prostor jednostavno nije podržavao opuštanje.

Jeste li se ikad osjećali loše u apartmanu ili hotelskoj sobi? Dugo ste planirali svoje putovanje, nadajući se napuniti baterije – ali na kraju ste se osjećali iscrpljeno, nervozno ili nezadovoljno? Možda vam je bilo nelagodno zaspati ili prostor jednostavno nije podržavao opuštanje.

Mnogi su prostori za najam uređeni bez puno razmišljanja i mogu izazvati neugodne emocije neprikladnim bojama, lošim razmještajem, čudnovatim i neprimjerenim motivima slika.

Ako se zateknemo u takvoj hotelskoj sobi ili apartmanu – možemo li si nekako pomoći i jednostavnim intervencijama stvoriti povoljniju qi energiju?

Možemo – feng shui je kroz tisuće godina iskustva iznjedrio niz predivnih praksi koje možemo iskoristiti da maksimalno uživamo svoj odmor poboljšanjem energije prostora i svog unutarnjeg stanja.

Prvi korak – postavite namjeru za svoj odmor i birajte apartman svjesni onoga što želite i što vam treba.

Dok užurbano i polusvjesno biramo svoj apartman, možda nismo ni svjesni što tražimo pa odaberemo pogrešno, iz stresa i van kontakta sa sobom.

U svemu pa tako i odabiru prostora za odmor, važno je zastati, stišati buku i hektičnost svakodnevice, vratiti se sebi, osjetiti svoje čežnje i potrebe i postaviti svjesnu namjeru.

Vizualizirajte svoj odmor i osjećaj koji želite doživjeti.

Treba li vam opuštanje? Meditativni mir ili uzbuđenje otkrivanja novih krajeva, običaja i okusa? U fokusu vam je puno kretanja i sporta, užitak u kuhanju, čitanju ili da se dobro naspavate? Osluhnite svoju dušu i postanite svjesni što zapravo trebate.

A zatim postavite namjeru da taj svoj cilj i ostvarite s lakoćom i užitkom.

Osviještena namjera upravlja našim svjesnim i nesvjesnim odlukama i ponašanjima i vodi nas tamo gdje želimo doći. Zato uvijek planiranje svog odmora započnite s postavljanjem jasne namjere.

Izbjegnite prostore s lošom qi energijom za vaše ljetovanje

Dobro pogledajte slike – izbjegnite prostore s lošom qi energijom.

Fotografije apartmana ili hotelskih soba na Internetu mogu biti zanimljive, lijepe pa čak i atraktivne na oko, ali to ne znači da je prostor ugodan, a njihov feng shui dobar.

Zato obratite pozornost na neke od tipičnih grešaka u uređenju koje mogu poremetiti slobodan tijek i ravnotežu energija u prostoru.

1. Izbjegavajte apartmane koji imaju previše jednog elementa, na primjer vatre – crveni ili narančasti zidovi, oštri predmeti i oblici namještaja nisu dobri jer mogu unijeti napetost i nemir.

2. Metalni kreveti i metalni predmeti blizu uzglavlja odvlače i crpe našu qi energiju. Puno je bolje odabrati prostor u kojem ćemo spavati na drvenom krevetu i kraj noćnog ormarića od drveta.

3. Uzglavlje kreveta treba gledati prema vratima – nikako nije dobro da su vam vrata iza leđa. To stvara osjećaj nesigurnosti i nemira, a posebno u nepoznatom prostoru.

4. Treba izbjegavati ogledalo u spavaćoj sobi, jer ogledalo duplicira slike, ali i energiju u prostoru, stvarajući energetski nered i time sprečavajući kvalitetan san. Posebno je loše ako je ogledalo nasuprot kreveta.

5. Vjerujem da već i intuitivno birate prozračne i svijetle prostore uređene skladno i s decentnim bojama – mračne prostorije, kaotičan namještaj i previše jakih boja nisu prostor u kojem se ljudi osjećaju dobro.

Što možemo učiniti kad smo već u apartmanu ili hotelskoj sobi?

Svaki novi prostor treba prilagoditi sebi, popraviti qi energiju i omogućiti svom sustavu da se umiri, osjeti sigurno i kao kod kuće.

Prvo što treba provjeriti je čistoća – provjerite je li prostor čist i prozračan? Ako nije, počistite ga, prozračite i unesite sunce. Prašina, prljavština ili tuđe stare stvari nose ustajalu energiju koje se moramo riješiti kako bi prostor bio ispunjen čistom i svježom qi energijom.

Zatim odaberite kutak apartmana gdje se osjećate sigurno, uredite ga po svom ukusu i pretvorite ga u svoju bazu – sigurno mjesto gdje možete odmarati, čitati ili odmarati.

U novom smo prostoru uvijek malo pogubljeni – ali ako se “usidrimo” i pripitomimo jedan kutak za sebe, bit ćemo lakše. Iz tog ćemo mjesta crpiti osjećaj mira i zaštićenosti.

Mirisi prostora jako su bitni, a služe i pročišćavanju energije prostora. Jako je dobro zapaliti palo santo štapić ili kadulju. Oni će pročistiti prostor od svih zaostalih energija.

Na svojim putovanjima uvijek nosim eterična ulja poput lavande, kadulje ili hidrolat smilja. Eterična ulja stvaraju ugodnu atmosferu u prostoru, umiruju nas i balansiraju energiju, a i pružaju nam nešto poznato, miris u kojem naše tijelo prepoznaje dom pa se može opustiti i osjetiti sigurnost.

Unesite cvijeće, kristale ili druge prirodne elemente. Njihova svježa qi energija ispunit će prostor i poboljšati vaše raspoloženje i energetsko stanje.

Možete donijeti kristale koji vam intuitivno odgovaraju ili uzeti gorski kristal za energetsko čišćenje, ametist za dobar san ili rozenkvarc za ljubav.

Ukratko – prilagodite prostor sebi i oplemenite ga užitkom za sva čula. O energiji prostora i sebi uvijek treba brinuti s nježnošću i pažnjom.

A što s vikendicama?

Kad putujemo, možemo poduzeti tih par jednostavnih koraka i već će nam biti lakše opustiti se i napuniti baterije odmorom i opuštenjem.

Ako imate svoju vikendicu, usklađivanjem uređenja s principima feng shuija možete si dati još više odmora, pozitivnih osjećaja i ugodnosti u svom prostoru.

Prave boje, dobar balans elemenata i razmještaj namještaja i dekoracija čine čuda za svaki prostor i njegovu qi energiju. A to je posebno važno za mjesto gdje se odmarate i oporavljate od svakodnevice.

Ako vas zanima više detalja o feng shui uređenju, zapratite moje društvene mreže – na InstagramFacebook i LinkedIn i javite se za individualne konzultacije o feng shuiju vaše kuće za odmor.

S ljubavlju,

Lea Gobo

Share Post:

More From
The Blog